Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Počinje 58. Likovna kolonija „Sićevo“

Za sve ljubitelje slikarstva i ove godine biće organizovana Likovna kolonija Sićevo, koja će okupiti devetoro umetnika iz Srbije i susednih zemalja. Rad ovogodišnjih učesnika, posetioci će moći da vide od 1. do 10. septembra, a za sve zainteresovane Nišlije obezbeđen je i prevoz do Sićeva.

Likovna kolonija 2021

Ceremonija otvaranja ovogodišnje Likovne kolonije, čiji je osnivač poznata umetnica Nadežda Petrović, zakazana je za sredu od 19:30 u zgradi Kolonije u Sićevu. Prvo veče obeležiće nastup kvarteta Imperija, a nešto kasnije biće prikazan i film o Koloniji Sićevo.

Po rečima organizatora, za sve zainteresovane zaljubljenike u slikarstvo biće obezbeđen prevoz kombijem do Sićeva koji u 18 sati polazi sa ugla ulica Orlovića Pavla i 7. jula.

Kako je najavljeno, tokom trajanja Kolonije umetnici će biti u prilici da posete kulturno-istorijske spomenike Niša i obližnje manastire. Takođe, imaće prijem u Skupštini grada i Opštini Niška Banja, gde će održati javni čas za učenike Umetničke škole i štićenike doma „Duško Radović“.

Pored toga oni će prisustvovati promociji monografije „Porodica Nadežde Petrović kroz XIX vek“ autora Dragane Božović.

Ovogodišnji 58. saziv Kolonije koji će trajati do 10. septembra, čine Milovan Čikić iz Bosne i Hercegovine, Dragan Mijač Brile iz Crne Gore, Đorđe Sokolovski, Milica Ružičić, Ivan Milenković, Jovan Spasić, Tara Rodić, Jelica Ašanin i Miljan Nedeljković iz Srbije.