Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Fudbalski klub Zadrugar

Fudbalski klub Zadrugar
Fudbalski klub Zadrugar

Sportski život u Sićevu počeo je još davne 1948. godine osnivanjem Fudbalskog kluba Borac. Omladinci Sićeva su se, igrajući fudbal za FK Borac, takmičili u niškim opštinskim ligama sve do 1960. Usledilo je nekoliko godina pauze u kojima se klub nije takmičio. Godine 1972. klub obnavlja svoj rad i menja naziv u FK Zadrugar. Prvi predsednik fudbalskog kluba Zadrugar bio je Živorad Milenović, a prvi trener Rade Vukadinović, inače sekretar sićevačke osnovne škole.

Fudbalski klub Zadrugar
Fudbalski klub Zadrugar

Posle 16 godina igranja u niškim opštinskim ligama FK Zadrugar je 1988. godine uspeo da se plasira u severnu grupu međuopštinske fudbalske lige. Te 1988. godine FK Zadrugar je uspeo da završi sezonu na devetom mestu. Najstariji po stažu u toj slavnoj generaciji sićevačkih fudbalera bio je Tihomir Milovanović koji je za 17 godina igranja nanizao 349 prvenstvenih utakmica. Od ostalih igrača iz te generacije vredi pomenuti Dragana Nikolića, Novicu Nikolića, Dragomira Đorđevića, Pericu Nikolića, Duška Ranđelovića itd.

S obzirom da su fudbaleri FK Zadrugar, uz pomoć Zemljoradničke vinogradarske zadruge Sićevo i Mesne zajednice Sićevo sami izgradili svoje fudbalsko igralište i svlačionicu, 1984. godine proglašeni su za najbolje sportsko društvo na seoskom području opštine Niš.